Tarihçe

Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) ticaret, uluslararası ticaret, sanayi, bankacılık ve finans sektörlerinde istihdam edilmek üzere uzman personel yetiştirmek, ilgili ve yakın alanlarda akademik çalışma yürütmek üzere kurulmuştur. Yüksekokul, ülkemizdeki iktisadi ve idari bilimler alanındaki genel eğitim yaklaşımlarından farklı olarak, sözü edilen sektörlerin operasyonel düzeyde gereksinim duyduğu yetkin işgücüne dönük özgün bir eğitim programı uygulamayı hedeflemektedir. Eğitimin belirgin alanlara yoğunlaşması, yüksekokul mezunlarının iş bulma şansını artırmakta ve girişimcilik ruhunu teşvik etmektedir.

A.K.Ü. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 01/02/2010 tarih ve 2010-103 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş ve 26/02/2010 tarihli Resmi gazete de yayınlanıp yürürlüğe girerek eğitime başlamıştır.
Bolvadin Kırkgöz Kampüsü içinde hizmete devam etmekte olan Yüksekokulumuzda 4 yıllık lisans programları için 3 adet bölüm bulunmakta olup,

Bunlar;

• 2011-2012 eğitim- öğretim yılından itibaren Muhasebe Bölümüne (N.Ö ve İ.Ö) ,
  • 2013-2014 eğitim öğretim yılında Lojistik Yönetimi Bölümüne (N.Ö ve İ.Ö) ,
  • 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne (N.Ö ve İ.Ö)

öğrenci alımları yapılarak aktif eğitime başlanmıştır.

İş Başı Eğitim Uygulaması

Akademik Birimler